در مورد آزادی اندیشه وفکر میباشد.

این وب سایت هدفی جزتقریب افکار واندیشه ها چیزی دیگر ندارد وکلیه افکار پیش ما محترم میباشند.ازادی واندیشه یعنی زنده باد مخالف.

در مورد آزادی اندیشه وفکر میباشد.

این وب سایت هدفی جزتقریب افکار واندیشه ها چیزی دیگر ندارد وکلیه افکار پیش ما محترم میباشند.ازادی واندیشه یعنی زنده باد مخالف.

ارزش زن ازدیگاه ادیان مختلف ۲

جهان را محکمی از امهات است               نهادشان امین ممکنات است

اگر این نکته را قومی نداند                   نظام کار و بارش بی ثبات است

                                                                                      " اقبال لاهوری "

سنت خداوند جهانیان و پروردگار عا لمیان  بر این جاریست که قانون زوجیت را بر تمام مخلوقات حاکم گردانیده است(ومن کل شِِیی خلقنا زوجین) در ادبیات عرب دو چیز راکه مکمل همدیگر باشند زوج میگویند واین قانون را در جهان هستی از اتم  تاکهکشان ها ،  مشاهده میکنیم، خداوند زن ومرد را زوج یکدیگر می داند ، یعنی مکمل هم هستند . زن بدون مرد و مرد بدون زن معنی ندارد . از همینکه اسلام زن و مرد را  زوج همدِِِِِِِِیگر قرار داده است ، به منزلت زن در اسلام پی می بریم . قبل از آنکه به مقام و حقو ق زن در اسلام پرداخته شود ، لازم است ابتدا به صورت گذرا صفحاتی از تاریخ زندگانی بشر را ورق بزنیم تا ارزش و منزلت زن را در میان ملل وتمدنهای قبل از اسلام مورد بررسی قرار دهیم .

 عصر ساسانی ،که درخشان ترین دوره ی حیات اجتماعی زن در بین ایرانیان پیش از اسلام به حساب میآید. زن کاملآ مطیع و فرمانبردار مرد بوده و هیچ گونه شخصیت حقوقی نداشته است ، نکاح با محارم در میان نزدیکان درجه ی اول ، نزد آنان مقدس بوده ، و معتقد بوده اند که گناهان کبیره را نیز پاک می کند . شوهر کردن به معنی در آمدن از پدر سا لاری یا برادر سالاری و رفتن به

 سا لاری شوهر یا پدرشوهر بوده  در این دوران مرد مجاز بوده است که زنش را بفروشد. چنانکه در کتاب «مادیان هزار داستان» آمده است  شوهر در صورتی که از عهده ی مخارج زن وفرزند بر نمی آمد می توانست آنها را بفروشد ، و همچنین ازدواج موقت و تعدد زوجات در بین ایرانیان قبل از اسلام امری کاملا رایج بوده است. 

و یا در امپراتوری روم متمدن آن روزگار ، زن فاقد حقوق انسانی و مدنی است و حیوان پلید و نجسی است که نه روح دارد و نه ابدیت و بر اوست بندگی و خدمتگزاری مرد . این خود تاریخ می باشد که گواهی می دهد در این امپراطوری کهن کنگره ی بس عظیمی تشکیل داده می شود که در آن به این نتیجه  می رسند :"که زن موجودی فاقد روح است و نجس ، بنابراین لازم است که گوشت نخورد و جز خنده کاری نکند . "

ویا در هند هفتاد و دو ملت که نزد آنان بیماری ، مرگ ، جهنم  و سم افعی و آتش از زن بهترند . ویل دورانت در کتاب خود «تاریخ تمدن » دریکی از بندهاِِی قانون مانو زن را چنین به تصویر می کشا ند: «زن سرچشمه ی بی آبرویی ، نزاع و زندگی خاکی است لذا از او حذز کن » . یا وقتی که شوهر فوت می کرد زن نیز می بایست خود را در آتش می انداخت تا فدای شوهرش شود. ویا مقام زن را در چین عصر کنفوسیوس اینچنین به تصویر می کشا ند . "پدر خانواده حق فروش زن و فرزندان وحتی کشتن آنها را نیز داشت و اصولاْ زن پس از مرگ شوهر برای نشان دادن وفاداری خود به شوهر محکوم به خودکشی می شد". فوشوان ، بانوی هنرمند و اندیشمند چین قدیم می گفت : «زن بودن چه غم انگیز است. در زمین چیزی به این کم بهایی نیست، وقتی دختری بدنیا می آید کسی شاد نمیشود و خانواده بر او ارجی نمی نهند» .

 زنان در روسیه ی قدیم نیز وضع خوبی نداشته اند ، آنچه ویل دورانت می نویسد چهرهِِ ی مظلومیت زن را بخوبی نشان می دهد : «پدر دختر به هنگام فرستادن او به خانه ی شوهر او را آهسته تازیانه میزند وپس ازآن تازیانه را بدست داماد میدهد تا بدین وسیله به او بفهماند که تنبیهات لازم از آن به بعد ، به دست کسی اجرا خواهد شد که جوانتر است . » در میان مصریان قدیم مرسوم بود که هر سا له برای زیاد شدن آب نیل ، دختری را چنان آرایش میکردند که انگار به خانه ی بخت می رود اما در نهایت بیرحمی و سنگدلی اورا به آب نیل می انداختند. این وضع تا زمان خلافت عمربن خطاب ادامه داشت اما با دمیده شدن روح اسلام در این سرزمین بساط این سنت خرافی برچیده شد . وضع زن در میان عربهای قبل از اسلام که گوی سبقت را از همه ربوده بودند دیگر بر هیچ کس پوشیده نیست، که اِین لکه ی ننگ را با زنده بگورکردن دختران از پیشانی خود می زدودند .. اما وقتی که پرتوهای آفتاب وکرامت تمدن اسلامی بر زمین سرد و یخ زده عربستان تابیدن می گیرد از همان ابتدا دانه های امید در دل زمانه گرمی می گیرند و جوانه میزنند و رشد میکنند. این اسلام است که از همان ابتدا  نردبان ترقی ای میشود برای صعود ملکوتی زن تا آنجا که بهشت را در زیر پای خود می بیند . کرامتی که به زن در اسلام بخشیده شده است نه در قا لب آرزو و خیال ، بلکه واقعیتی است که اگر صفحات تاریخ اسلامی را از همان ابتدا تا به امروز ورق بزنیم با نمونه ها و واقعیتهای بیشماری از شخصیت بزرگداشته شده ی زن در اسلام برخورد می کنیم . در هرجا خداوند از انسان صحبت میکند با واژه هایی چون « ناس»، «بنی آدم» و «انسان»  اورا مورد خطاب قرار میدهد .که این اصطلاحات در قرآن309 بار تکرار شده اند. اینها واژه های عامی هستند که هیچ کدام از آنها به جنسیت خاصی اشاره ای ندارند ومعیار برتری را برای هر دو جنس در تقوا و پرهیزگاری میداند. «ان اکرمکم عندالله اتقکم » . پس می توان گفت که :

1-     خدای زن ومرد یکی است و هردو با توجه به عملکردشان ، نه جنسیتشان مشمول رحمت بی پایان او میگردند .

2-     خداوند در آیه ی  « یا ایها ا لناس اتقوا ربکم ا لذی خلقکم من نفس واحده»  ای مردم تقوای پروردگارتان را پیشه نمایید ، همان کسی که شما را از نفس واحدی  خلق کرد ،خداوند  خمیر مایه ی زن ومرد را یکی میداند و هردو را از نفس واحدی خلق کرده است .

 3- بر خلاف آنچه نزد یهودیان و مسیحیان شایع است که حوا، باعث شد آدم از درخت ممنوعه بخورد. قرآن این مسأله را اینگونه بیان می فرماید:    

"ولقد عهدنا ا لی آدم من قبل فنسی" وبه یقین پیش از این با آدم،پیمان بستیم ولی آن را فراموش کرد ودر جایی دیگر چنین می فرماید:«...و عصی آدم ربه فغوی»:«واینگونه آدم به پروردگارخود عصیان ورزید وبیراهه رفت» از ملاحظه آیات فوق متوجه می شویم که خداوند فراموشی را به آدم نسبت می دهد نه به حوا.

4- خداوند بزرگ در قرآن، همانطور که از مردان بزرگ یاد می کند از زنان بزرگ نیز صحبت به میان می آورد که از نمونه ی آنها مریم–آسیه همسر فرعون ، مادر موسی، خواهر موسی ، خوله بن ثعبله و...است.

4-در اسلام زن هم مانند مرد مورد مشورت قرار می گیرد . پیامبر با زنان مشورت کرده و حتی در زمان خلفاء راشدین عضو مجلس شوری بوده اند. به عنوان نمونه در صلح حدیبیه  پیامبر با همسرش ام سلمه مشورت می نماید وپس از آن پیمان نامه ی صلح را امضاء می کند .

5-اسلام زنان را نیز همچون مردان به کسب آگاهی وتخصص در تمامی زمینه های علوم فرا می خواند . به عنوان نمونه پیامبر ، عایشه را به عنوان مجتهد به مسلمانان معرفی می نماید،و می فرمایند :«خذوا نصف دینکم من حمیراء»:«نصف دینتان را از حمیراء (عایشه) بگیرید» ویا در جایی دیگرمی فرمایند :«طلب ا لعلم فریضه عی کل مسلم وا لمسلمه»:«آموختن دانش بر هر مرد وزن مسلمانی واجب است »

6- زن نیز مانند مرد در بیان عقیده آزاد است همچنانکه خداوند می فرماید: «فمن شاء فلیؤمن و من شاء فلیکفر» هر که بخواهد بگرود و هر که بخواهد انکارکند.

7-مسئولیتهای فردی و اجتماعی همچنان که متوجه مرد می شود برای زن نیز مطرح می باشد:«کل نفس بما کسبت رهینه»:«و هر کس در گرو دستاورد خویش است»

8-در نزدیکی خداوند به بندگان میان زن و مرد هیچ تفاوتی وجود ندارد:«إذاسألک عبادی عنی فانی قریب»:«هر گاه بندگان من از تو در باره ی من بپرسند(بگو) من نزدیکم ...»

9- زن و مرد هر دو می توانند در مسائل سیاسی مشارکت داشته باشند همچنانکه پیامبر در بیعت عقبه ی دوم از دو تن از زنان صحابی پیمان سیاسی می گیرد نمونه ی بارز این مشارکت، حضور ام المؤمنین عایشه و زینب در عرصه ی سیاست می باشد.

10- اسلام چنان منزلتی به زن می بخشد،که به اوحق انتقاد را در برابر حاکم میدهد. وقتی حضرت عمر می خواست سقفی را برای مهریه تعیین نماید زنی به نمایندگی از زنان در ملأ عام به خلیفه اعتراض می نماید چگونه می توانید برای مهریه،سقفی تعیین کنید در حالی که خدا و پیامبرخدا چنین سقفی را تعیین نکرده اند؟ حضرت عمر هم با کمال شهامت می فرمایند:" زنی راست گفت و عمر اشتباه کرد."یا اینکه زنی در بازار مدینه حضرت عمر را متوقف می کنند و او را اینچنین نصیحت می کند :«مواظب مردم فقیر و گرسنه باش،عدالت اجتماعی را رعایت کن، مردمی که از آنجا می گذشتند از اینکه زنی در اوج شجاعت در برابر خلیفه ی مسلمین، ایستاده و او را اندرز می دهد تعجب می کنند و می پرسند:چه کسی بود که شما را متوقف نموده و نصیحت می کرد فرمود :او کسی است که خداوند ندایش را شنید . آیه ی اول سوره ی مجادله را در شأن او نازل نمود .  بله ، این زن همان خوله بن ثعلبه صحابی پیامبر می باشد.

11- خداوند ، حق ما لکیت را برای زنان و مردان  به یک نسبت به رسمیت می شناسد ومی فرمایند: «للرجال نصیب مما کسبوا و للنساء و نصیب مما اکتسبن»:«برای مردان از آنچه (به اختیار )کسب کرده اند بهره ای است و برای زنان نیز از آنچه به اختیار کسب کرده اند بهره ای است»

12- پیامبر در آخرین لحظات حیات خود ، به مردان توصیه می نمودند که زنان را گرامی بدارند و می فرمودند:«استو صوا با لنساءخیرا»: وهمچنین خداوند خطاب به مردان  می فرمایند:«و عاشرو هن با لمعروف»:با زنان خوش رفتار باشید

13- در قرآن 57 بار کلمه ی رجال به معنای مردان آمده ،اما کلمه ی «نساء»و «امرأت» به معنای زنان 83 بار تکرار شده است. 

بعد از بررسی اجمالی وضع زن در تاریخ قبل از اسلام و ارتقائی که اسلام به زن بخشید و او را درجایگاه حقیقی خود قرار داد و فرمود :"«ا لنساء شقائق ا لرجال"»:   

این بحث ادامه دارد ..................................... 

    

نظرات 19 + ارسال نظر
سمنبر پنج‌شنبه 3 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 12:58 ب.ظ

سلام
این چه خطی هست که نوشتی لطف کن خط را یزرگتر کن چون من ذره بین ندارمتا نوشته هایتان را بخوانم

علیکم السلام :
چشم
ممنون از حضورتان

مهر جنوب شنبه 5 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 10:49 ق.ظ http://www.mehre-jonoob.blogfa.com

سلام دوست گرامی
مطالب بسیار جالبی بود.استفاده کردم.سربلند باشید.منتظر حضور مجددتان در مهر جنوب هستم.

علیکم السلام ؛
ممنون ازحضورتان
موفق باشید

مریم شنبه 5 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 11:15 ق.ظ http://biyabaman2.blogfa.com

ممنون که به من سر زدی.وب جالبی داری

علیکم السلام ؛
ممنون ازحضورتان
موفق باشید

سیدجلال شنبه 5 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 12:19 ب.ظ http://kolger.blogsky.com

سلام
عالی بود.

علیکم السلام ؛
ممنون ازحضورتان
موفق باشید

درخور شنبه 5 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:40 ب.ظ http://khalildarkhord.blogfa.com/

سلام بزرگوار
مطلبتون رو خوندم امیدوارم موفق باشی

علیکم السلام ؛
ممنون ازحضورتان
موفق باشید

raisi شنبه 5 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 10:04 ب.ظ http://biabanzamin.blogfa.com

سلام ممنونم ازاینکه سرزدی .. مطلب جالبی بود موفق باشید

علیکم السلام
ممنون از حضورتان
موفق باشید "

[ بدون نام ] یکشنبه 6 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 02:17 ق.ظ http://aaboaayene88.blogfa.com

سلام گرامی
ار حضور و دعوت تان سپاسگزارم
مطلب تان بسیار عمیق ، همه جانبه ، تخصصی و تحقیقی بود . بسیار استفاده بردم
ایکاش گروهی از زنان و دختران ما که مادران نسل فردایند پاس این همه شأن و شخصییتی را که اسلام هدیه شان کرده است؛ بدانند.
چهار فصل تقویم تان، بهار

علیکم السلام
ممنون از حضورتان
موفق باشید "

بدیس یکشنبه 6 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 01:53 ب.ظ http://aask.blogsky.com/

سلام.استفاده کردم .مطالب خوبی بود.ممنون

علیکم السلام
ممنون از حضورتان
موفق باشید "

آل دوستینن دوشنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 11:27 ق.ظ

سلام ممنونم ازاینکه سرزدی .. مطلب جالبی بود موفق وکامیاب وسرفراز باشید

علیکم السلام
ممنون از حضورتان
موفق باشید .

درخور دوشنبه 7 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 12:53 ب.ظ http://khalildarkhord.blogfa.com/

سلام
با مطلب« خلیل عمرانی و جنب و جوش انتخاباتی» بروزم

علیکم السلام
خدمت میرسیم
موفق باشید .

مریم سه‌شنبه 8 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 04:51 ب.ظ http://sobhoshabeman.blogfa.com

سلام بردوست عزیزم. مثل همیشه معرکه بود ولی انصافا ایندفعه خیلی جالب و قابل تامل نوشته بودید. من که آنقدر خوشم آمد که با اجازه مطلب را ذخیره کردم.
از اینکه کمتر می تونم بهتون سر بزنم ببخشید گرفتاری کاری آنقدر زیاد شده که هفته ای یکبار بیشتر نمی تونم به وبم سر بزنم.
اما درهر حال دوستان خوبم را درهر نقطه از دنیا که باشند فراموش نخواهم کرد. منجمله شما. درفرصت دیگری می خواهم بصورت خصوصی با شما پیرامون موضوعی صحبت کنم. شما مشاور خوبی از نظر اسلامی هستید. بعدا مزاحمتان خواهم شد.
همیشه سبز باشید.

علیکم السلام
ممنون از حضورتان
من در خدمتتان هستم
موفق باشید

محمد جمعه 11 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 11:41 ب.ظ http://www.chera2chera.blogfa.com


سلام

با عناوینی در مورد ازدواج ، فرهنگ جنسی ، حجاب و زنان به روزم

همان طور که قبلا در مقال مقاله از سوی شما گفتم عامل اصلی فحشا حجاب و پوشش نیست به مقالاتم توجه کنید البته هنوز ادامه دارد

مقالات شما را مرتب می خوانم اما متاسفانه بعضی از آنها متکی بر احادیث است که قابل قبول از نگاه من نیست شما اول باید تکلیف خود را با احادیث مشخص سازید تا بدانید می توانید از آن استفاده کنید یان؟ اگر نه ؟ که حق استفاده ندارید؟ اگر بله هم در چه حد و اندازه و به چه صورتی باید مورد اتسفاده قرار گیرد؟

مقالات روانشناسی شما هم نقدهایی دارم چون روانشناسی در کل به بسیاری از سئوالات جواب نمی دهد هر چند در جزئیات بعضی زمانها خوب سخن می گوید اما در کلیات دچار مشکل است چون شناختی درست از انسان ارائه نمی دهد و متکی بر هستها نه اینکه انسان چیست و بایدهای انسانی باید چگونه باشد متکی است


علیکم السلام
پاسخ شمارا بطور خصوصی برای ایمیلتان
میفرستم .
ممنون

محمود یکشنبه 13 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 08:36 ب.ظ http://soed-jonob.blogfa.com

ضمن سلام وتشکر زیاد از الطاف جنابعالی و پوزش از تاخیر در ارتباط. استاد بزرگم بابای خوبت آقای محمدی اینشالله که خوب هستند سلام ویژه خدمتشان برسان.دبی هم قسمت
بشه دوست دارم بیام شمارا زیارت نمایم.سیریک و بیابون جاتون
خالی اقوام و دوستان شریف احمد عزیز وآقای علی خداداد را ملاقات کردم وقبل از بازگشت سری زدم دفتر کار احمد آقا وی آنجانبودن.
به هر حال یک سفر مفیدی بااندوخته های زیادی بود.
باآرزوی موفقیت برای همگی شما عزیزان به امید ارتباط با همدیگر

محمود-سوئد

محمد سه‌شنبه 15 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 05:15 ب.ظ http://chera2chera.blogfa.com/


سلام با این عنوان به روزم




فرهنگ جنسی قرآنی به همراه حقوقی از زوجین

1- زدن زن در قرآن وجود خارجی ندارد
2- مهریه در قرآن وجود خارجی ندارد
3- عدم تعریف روسری با تعریف موجود در جامعه امروز
4- طلاقی با نام خلع در قرآن وجود خارجی ندارد
5- حوریان بهشتی زنان درشت چشمی بهشتی نیستند
6- چیزی به نام لختی آدوم وحوا در قرآن وجود خارجی ندارد
7- رفتار جنسی در جوامع فساد زده از نگاه قرآن

و......

منتظر بازدید و نظرات هستم

با هفت پست مقاله، در وبلاگم درج شده و در تکمیل آن هستم




ممنون از حضورتان

لاری سه‌شنبه 15 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 10:48 ب.ظ

سلام
اسفاده کردم و سپاس

ممنون از حضورتان

بلبسل یکشنبه 20 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 09:49 ق.ظ

بسلل

دل سوز بیابان یکشنبه 20 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 01:10 ب.ظ

با عرض سلام
این نامه به کسانی که قدر و منزلت خانم ها ( زن ها ) را میدانند .
بنده خیال میکنم شما عربیتان خوب است که بعدا میتوانید ان را ترجمه کنید .

رسالة لجمیع الرجال لیعرفوا قدر المرأة
المؤنث
*****
لاحظوا بأن الجنة مؤنث، ،، والجحیم مذکر
وأن الابتسامة والسعادة مؤنث ،،، والحزن مذکر
الصحة مؤنث ،،، والمرض مذکر
والحیاة مؤنث ،،، والموت مذکر
*****
والمودة والرحمة مؤنث ،،، والحقد والحسد والغضب مذکر
وأن الاجازة والراحة والمتعة مؤنث،،، وأن الدوام والعمل والقرف والتعب مذکر
فأعلم أن ((الأنـــاث)) سر جمال هذا الکون
*****
فهمتوا؟ حتى النکد مذکر
شایان ذکر است که بنده یاد خاطر ه أی در دوران راهمنایی افتادم ه لازم است ان را ذکر کنم
ما کلاس دوم راهنمایی بودیم و معلم عربی مان اقای حسن رستمی بود که یکی از درسها در مورد بحث مذکر و مونث بود که ایشان بعد از توضیح زیاد از یکی از دانش اموزان پرسید مذکر یعنی چی ؟
دانش امواز : نمی دانم
حسن رستمی با لهجه تند گفت : هر کسی که انتن دارد مذکر میباشد .



علیکم السلام ؛؛؛
ممنون از نظرتون
مقوله زیبایی بود خصوصا ان جملات عربیتان
اگر دوستان حاضر به ترجمه نشدند
آن وقت مجبوریم خودمون بیش قدم باشیم
موفق باشید

حنیف دوشنبه 21 اردیبهشت‌ماه سال 1388 ساعت 11:48 ق.ظ http://mohammad-hanif.blogfa.com

گرچه در بازار هستـی زیب گوهـرهاست زن
کی گهـــر را قـدر او باشد که خود دریاست زن
یا ز‌دریایـــی کجـا آیـد دگـــــر دریا پـدیـد
باز کـم باشد که گویـی بحـر گـوهـرزاست زن
تا نشـانــی باشـد از اســــــــرار پنهــان بهشت
آشکــــــارا رحمتــــی از عــالـــم بالاست زن
نازنینـی کـوبه هـرجا عاشقـی را مظهـر است
روح پــرور مــادری یا یار روح افــزاست زن
عقل تاج پادشاهی داد بر سلــــــــــطان عشق
عشــق فرمان داد بر هـــندوی جان مولاست زن
دست او می گیــرد از آئینــه دلهــــــــا غبــار
زنــــدگی را در نگاه همسـرش معنـاست زن
در زلال زمــزم عشقـش بشـویـد شـــــــوی را
نیست گر جان آفرین حقّا که جان بخشاست زن
شـاخـه سبـز و گـل زیبـا بـه هــــــــم زیبـاترند
شاخـه سبـز است مـرد و آن گـل زیبـاست زن
پیش دانا در شـــــرافت مرد و زن را فرق نیست
زانکه در اصل از زنان مائیـم و باز از ماست زن
گفت پیغمبر کــه جنت زیــر پای مــــادر است
در کــدامیـن مـکتب دنیـا چنیـن والاست زن
نیز فرموده است نادان چــــــــــیره برزن می شود
وانگهی از دلــــــــــربایی چیره بر داناست زن
همچو خورشــــیدی که فیضش قابل انکار نیست
ســـــر تـکوین فـلک انـسـیه حــــوراست زن
اشک زینب چیـــــزی از خون برادر کـم نـداشت
پاســـدار نهضت خونیـــن عاشــــوراست زن
نغمـه‌ای شیریـن تـر از لا لا نمی دانـــــــــد حنیف
پیــش ایـن صـــرّاف کنــز لـؤلـؤ لالاست زن
محمد حنیفه نژاد (حنیف) تابستان 79

واقعا زیبا سروده اید جالب بود
ما هم منتظر هستیم
موفق باشید .

nisha سه‌شنبه 19 خرداد‌ماه سال 1388 ساعت 03:26 ق.ظ http://nisha.blogfa.com

سلام
وبلاگت جالبه موضوعتم دوست دارم
به منم سر بزن
اگه خواستین تبادل لینک کنیم
person,prison
tx

علیک السلام
ممنون از حضورتان .

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد